TKDK – Danışmanlar Buluşması!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile PROJEDER’in organize ettiği IPARD II – 3. Çağrı Öncesi Danışmanlık Sektör Çalıştayı, 16 Ekim Pazartesi günü Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü(UTEM)’nde düzenlendi.

IPARD II programının yeni çağrılarında uygulanacak kriterlerin ele alındığı programda TKDK Başkanı Dr. Ahmet ANTALYALI, kurum olarak bugüne kadar verdikleri destekler hakkında konuştu. Kaynaklarının yüzde 99,4’ünü kullandıkları bilgisini paylaşan Antalyalı, AB’den Türkiye’ye ayrılan kaynağın artma ihtimalinin olduğunu söyledi.

TKDK hibelerinin sosyolojik boyutuna da değinen ANTALYALI, kırsal bölgelerdeki kalkınmanın ülkemizin yaşadığı hızlı kentleşmenin yarattığı problemlere bir çözüm olabileceğini vurguladı.

PROJEDER Genel Başkanı Rıza COŞKUN ise yaptığı konuşmada, hibe destekli yatırımlarda danışmanlık hizmeti ve danışmanların önemine değindi. Herşeyden önce danışmanlığın bir el kitabı olmadığını hatırlatan COŞKUN, bunun yarattığı kalite sorununa işaret etti. Sözde danışmanların sebep olduğu imaj kaybının tüm danışmanlara yansıtıldığını ifade eden COŞKUN, PROJEDER’in bu sorunlara da bir cevap olarak kurulduğunu vurguladı. Rıza COŞKUN, PROJEDER’in tüm ülke sathında faaliyette bulunduğunun altını çizerek amaçlarının tüm kurumsal danışmanlarla güç birliği içinde, danışmanlığı daha nitelikli hale getirmek olduğunu belirtti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu